Novena sessió del seminari del CUSC amb Llorenç Comajoan el 18 de maig

El proper divendres 18 de maig, a les 12h a l’aula 1.5 de l’Edifici Josep Carner de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, celebrarem la novena sessió del curs 2017/2018 del seminari de sociolingüística i política lingüística del Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona (CUSC-UB).

llorenc3a7-comajoanEn aquesta ocasió, Llorenç Comajoan-Colomé, professor del Departament de Filologia i Didàctica de la Llengua i la Literatura de la UVic-UCC i investigador del CUSC-UB, conduirà una sessió sobre el transllenguar (translanguaging) com a proposta teòrica sobre el contacte de llengües, que s’articularà al voltant del comentari de diferents lectures:

  • Otheguy, Ricardo, Ofelia García i Wallis Reid (2015): «Clarifying translanguaging and deconstructing named languages: A perspective from linguistics». Applied Linguistics Review 6(3), 281-307 (enllaç)
  • Cenoz, Jasone i Durk Gorter (2017): «Minority languages and sustainable translanguaging: threat or opportunity?». Journal of Multilingual and Multicultural Development 38(10), 901-912
  • Vila, F. Xavier: «De com dos models lingüístics escolars “bilingües” poden cercar objectius contraposats», apunt al blog Amb certa calma – qüestions de llengua i societat, 8 d’abril de 2017 (enllaç)

De manera complementària, és recomanable la lectura de dos textos que contenen una crítica a aquesta aproximació:

  1. Sugiharto, Setiono (2015): «The multilingual turn in Applied Linguistics? A perspective from the periphery». International Journal of Applied Linguistics 25(3), 141-421
  2. Pennycook, Alastair (2017): «Language Policy and Local Practices». Dins Ofelia García, Nelson Flores i Massimiliano Spotti (ed.): The Oxford Handbook of Language and Society. Oxford University Press, 125-140 (només pàgines 129-134)

Aquesta sessió s’emmarca en el cicle de lectures temàtiques que, el present curs, dediquem a les perspectives sociolingüístiques sobre el contacte de llengües.

Us hi esperem!

One thought on “Novena sessió del seminari del CUSC amb Llorenç Comajoan el 18 de maig

  1. Retroenllaç: «El transllenguar com a perspectiva teòrica sobre el contacte de llengües», amb Llorenç Comajoan | Blog del seminari del CUSC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s