Elvira Riera comenta ‘Linguistic Justice’ de Philippe Van Parijs al proper seminari del CUSC-UB

Divendres 18 de novembre del 2016, a les 12h a l’aula 3.5 de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, tindrà lloc la tercera sessió del curs 2016/2017 del Seminari de sociolingüística i política lingüística del Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona (CUSC-UB).

El seminari, a càrrec d’Elvira Riera (UPF), estarà dedicat al comentari del llibre Linguistic Justice for Europe and for the World (OUP, 2011) de Philippe Van Parijs. Servirà, doncs, per a reblar el contingut del seminari que vam dedicar a l’autor al setembre (resum) i per a revisar algunes de les crítiques que se li han formulat.

La temàtica i la ponent no podien resultar més escaients, ja que Riera ha defensat recentment una tesi doctoral precisament sobre la noció de justícia lingüística: “Why Language(s) Matter to People. A theoretical and comparative approach to linguistic justice in western democracies. The case of mixed societies”. No hi falteu!

linguistic_justice_247

El seminari del CUSC-UB se celebra amb una periodicitat mensual i alterna presentacions de recerca en curs amb comentari de lectures. En l’edició 2016/2017, les sessions de lectura se centren en les aportacions centrals a la filosofia de les polítiques lingüístiques, i s’hi comentaran les aportacions d’autors com Will Kymlicka, John Edwards, Philippe Van Parijs o Alan Patten, entre altres. Les activitats són gratuïtes i obertes a investigadors i públic general interessat en la intersecció entre llengua i societat (sociolingüística, política lingüística, dret lingüístic, lingüística aplicada, etc.), i s’aniran anunciant de manera periòdica en aquest blog. Si voleu rebre tota la informació al correu electrònic, podeu subscriure-us al blog o contactar aflorsmas ( at ) gmail.com.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s