Kathryn A. Woolard al seminari del CUSC-UB (16/11/16)

Tenim el plaer d’anunciar-vos que el proper dimecres 16 de novembre, a les 12h a la Sala Gabriel Oliver (planta -1, Edifici Josep Carner de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona), celebrarem una sessió extraordinària del Seminari de Sociolingüística i Política Lingüística del CUSC-UB a càrrec de Kathryn A. Woolard, antropòloga i professora de la Universitat de Califòrnia a San Diego. L’activitat és oberta al públic.

kwoolard

Kathryn A. Woolard (Foto: University of California, San Diego)

Doctora en Antropologia Lingüística per la Universitat de Califòrnia a Berkeley, la seua recerca està estretament lligada a Catalunya a través d’una etnografia que comença a finals dels anys 70 i continua en diferents etapes, l’última de les quals ben entrat el segle XXI. En les diferents monografies (Woolard 1989, 1992, 2016) i en els nombrosos articles que n’ha publicat al llarg de tres dècades, Woolard ha proporcionat una perspectiva original i innovadora sobre els fenòmens de contacte de llengües, la gestió dels límits etnolingüístics en la interacció quotidiana i les actituds i ideologies lingüístiques que hi subjauen, amb un impacte considerable sobre la sociolingüística feta a casa nostra. Aquesta dedicació de llarg abast li ha valgut recentment el Premi Internacional Ramon Llull, per al lliurament del qual visita Barcelona aquest novembre. El focus del seminari serà la seua publicació més recent, Singular and Plural. Ideologies of Linguistic Authority in 21st Century Catalonia (Oxford University Press, 2016), en què presenta els resultats de la seua última etapa de treball de camp a Catalunya.

A més, però, Woolard és coneguda en l’àmbit de la sociolingüística i l’antropologia lingüística internacionals per la seua influent teorització de les ideologies lingüístiques com a camp de recerca, juntament (entre altres) amb Bambi B. Schieffelin (Woolard i Schieffelin 1994; Schieffelin, Woolard & Kroskrity (ed.) 1998), i per l’anàlisi de les ideologies de l’autenticitat, l’anonimat i el naturalisme lingüístics com a bases de la legitimació i l’autoritat de les llengües (Gal i Woolard (ed.) 2001; Woolard 2008a, 2008b i 2016).

Comptar amb la seua presència al seminari és un privilegi que us convidem a compartir amb nosaltres. No hi falteu!

El seminari del CUSC-UB se celebra amb una periodicitat mensual i alterna presentacions de recerca en curs amb comentari de lectures. Les activitats són gratuïtes i obertes a investigadors i públic general interessat en la intersecció entre llengua i societat (sociolingüística, política lingüística, dret lingüístic, lingüística aplicada, etc.), i s’aniran anunciant de manera periòdica en aquest blog. Si voleu rebre tota la informació al correu electrònic, podeu subsciure-us al blog o contactar aflorsmas ( at ) gmail.com.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s