Seminari: On Social Class – David Block

Block va presentar algunes idees claus sobre la classe social, situades entre les seves reflexions sobre l’economia política i els efectes que pot tenir sobre les nostres representacions de classe social en l’actualitat.
El neoliberalisme era el seu enfocament principal i va analitzar fets com els desnonaments com a exemples del creixement de la desigualtat i com a indicadors de “class warfare” o guerra de classes dins d’un context de crisi
econòmica.
A continuació, es va centrar en el tema de l’anàlisi de classe social en la recerca lingüística.  Després de presentar uns autors del camp de la sociolingüística que s’han fixat en el tema, va introduir unes preguntes centrals sobre com inve
stigar la classe social i proposar una manera multidimensional i complexa de definir classe social en la societat actual (Block,2016).
Al final de la presentació, va obrir pas a una discussió sobre la política economia i classe social. Una pregunta important era com es pot operativitzar la classe social en la recerca i si aquesta operativització s’ha d’adaptar segons el context politico-econòmic actual.
Referències
Block, D. (2016) ‘Language and Social Class’. In S. Preece (ed.), The Routledge Handbook of Language and Identity.
London: Routledge.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s