Seminari: Integració lingüística dels immigrants – Imanol Larrea

En Imanol va presentar el seu projecte sobre les actituds lingüístiques d’immigrants panjabis a Catalunya, que es basa en la pregunta principal “Quina relació hi ha entre les actituds cap a les llengües d’origen i les actituds cap a les llengües d’arribada?”. Després d’introduir-nos al panorama sociolingüístic d’aquesta població que es distribuiex entre l’Índia i el Pakistan, ens va explicar la seva metodologia, que combina l’ànalisi qualitativa de continguts de les entrevistes i l’anàlisi quantitativa d’un corpus de premsa. A partir de dades de les seves entrevistes, una de les coses més curioses que ens va explicar era el fet de que el tema d’identitat estava relacionat més aviat amb la religió que no pas amb la llengua en aquest context.

A continuació, es va obrir la paraula a altres assistents que investiguen temes de llengua i poblacions migratòries. Els següents assistents van presentar breument els seus projectes:

  • Tulay Çaglitutuncigil – “Gendered Language Practices in the Globalised World”
  • Makiko Fukuda sobre la població japonesa a Catalunya
  • Nicola Vaiarello sobre l’escola italiana a Barcelona
  • Francesca Walls sobre la gestió lingüística familiar dels pares angloparlants

La lectura que ens vam preparar per a l’últim seminari era el següent:

Alarcón Alarcón, Amado, i Sònia Parella Rubio. «Linguistic integration of the descendants of foreign immigrants in Catalonia». Migraciones internacionales 7, núm. 1 (2013): 101-30.

Després d’una breva presentació dels continguts de l’article, vam especular sobre quins factors jutjàvem que poguessin afectar a les competències orals i escrites de les poblacions migrants estudiats pels autors i comparar les nostres expectatives amb els resultats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s