Seminari: Eines per a l’aplicació de l’anàlisi de continguts – Vanessa Bretxa i Imanol Larrea

La Vanessa Bretxa va dur a terme una presentació sobre l’anàlisi de continguts, preparada amb la col·laboració d’en Imanol Larrea i basada en les seves experiències a l’hora d’aplicar el mètode a les seves dades i usar el programa Atlas.ti per tal d’organitzar-les.

Primer de tot, es va enfocar en delimitar les diferències entre dos tipus d’anàlisi de dades qualitatives: l’anàlisi de continguts i l’anàlisi del discurs. En la segona part de la presentació es va centrar en com organitzar i analitzar les dades i els ponents van explicar les seves experiències com a usuaris del programa Atlas.ti. Els participants del seminari van poder compartir consells i comparar eines diferents per facilitar la estructuració i l’anàlisi de les dades.

Després l’Imanol va guiar un taller d’aplicació de l’anàlisi de continguts a dades reals. Va compartir dos extractes d’entrevistes fetes per ell perquè els assistents del seminari poguessin posar a la pràctica les tècniques de codificació introduïdes durant la presentació. Al final del seminari es va comparar les diferents maneres de realitzar la tasca i parlar d’algunes preguntes que van sorgir durant l’anàlisi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s