Seminari: “Novetats dels congressos d’estiu (SS Jyväskylä, ISA World Congress of Sociology Yokohama, Dublin Sociolinguistic Summer School)” – Vanessa Bretxa, Llorenç Comajoan, Makiko Fukuda & Iago González

Vanessa Bretxa, Llorenç Comajoan, Makiko Fukuda i Iago González van presentar el passat 19 de setembre algunes reflexions sobre les seves experiències a tres congressos que es van dur a terme aquest estiu: Sociolinguistics Symposium 20, Jyväskylä; ISA World Congress of Sociology, Yokohama; i Sociolinguistic Summer School 5/Dublin.

Tres ponents van assistir al Sociolinguistics Symposium a Finlàndia – Llorenç Comajoan, Makiko Fukuda i Iago González. Es va comentar l’enfocament micro i qualitatiu de la majoria de les presentacions d’aquest congrés i reflexionar sobre alguns termes que es van utilitzar inclosos “la sociolingüística escalar” (Blommaert, 2010), “enregisterment” (Agha, 2007), “super-“ (Vertovec, 2007), “hiper-“ o fins i tot “disturbing” diversitat.

A Irlanda, en Iago va participar en el 5è Sociolinguistics Summer School que tractava quatre temes diferents, un tema per cada dia de la trobada: llengua i nous mitjans, gènere, dades quantitatives i paisatge lingüístic. D’entre els 25 participants, l’Avel·lí Flors Mas, membre del Seminari, va presentar-hi una comunicació sobre les polítiques lingüístiques educatives de Catalunya i Valencia.

Finalment, la Vanessa Bretxa va compartir la seva experiència a l’ISA World Congress of Sociology, Yokohama, congrés en el qual van participar uns 6,000 acadèmics d’arreu del món. Va descriure un format de taula rodona poc comú (en què el ponent s’asseu al costat de la seva audiència al voltant d’una taula rodona) i, basat en la poca participació de sociòlegs de la llengua, va qüestionar el futur del camp dins de la disciplina de sociologia.

Referències

Agha, A. (2007). Language and Social Relations. Cambridge: Cambridge University Press.

Blommaert, J. (2010). The Sociolinguistics of globalization. New York :: Cambridge University Press.

Vertovec, S. (2007). Super-diversity and its implications. Ethnic and Racial Studies, 29(6), 1024–1054.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s